Hoogrendementsglas besparing

Het is natuurlijk leuk om te weten dat HR+ glas je geld zal besparen. Natuurlijk wil je ook graag weten hoeveel hoogrendementsglas jou effectief kan besparen. Aangezien dat van situatie tot situatie anders is geven we hieronder enkele voorbeelden.
Feit is dat hoogrendementsglas altijd een goede investering is. De initiële aankoopprijs mag dan wel niet goedkoop zijn, zelf zonder premies verdien je alles op enkele jaren terug. De hoogrendementsglas besparing is het hoogst als je kiest voor lagere U-waardes van het glas.

hoogrendementsglas besparing

Dubbel glas vervangen

Enkel glas wordt al heel wat jaren niet meer gebruikt en wij van hoogrendementsglas-info.be gaan er vanuit dat je de keuze maakt om jouw dubbel glas te vervangen door hoogrendementsglas.
Als je thuis toch nog steeds enkel glas hebt dan mag je gerust rekenen dat het onderstaande voorbeeld dubbel zo veel bespaart als bij dubbel glas.

Dubbel glas heeft een u-waarde van 2.8 W/m²K. Die waarde ligt al een pak hoger dan het meest courante hoogrendementsglas van 1.1 W/m²K.

Stel je voor dat het buiten 1°C is en binnen 20°C.

Hoogrendementsglas : (1.1 W/m²K x 20m² x 20°K) = 440 Watt gaat verloren door de ramen.
Dubbel glas: (2.8 W/m²K x 20m² x 20°K) = 1120 Watt gaat verloren door de ramen.

Er is met andere woorden 680 Watt meer dat verloren gaat met dubbel glas.

Allemaal heel technisch en waarschijnlijk moeilijk te begrijpen. Wat is dat nu in geld? Op jaarbasis bespaar je al gauw 200 euro.

besparing hoogrendementsglas

Hoogredementsglas is een heel dure investering en het duurt even voor je ze heb teruggekregen, maar als je het slim aanpakt maak je ook nog steeds kans op allerlei verbeteringspremies van de overheid of van je netbeheerder. Zo spaar je dubbel in één klap.

Om de dure kost nog wat te verminderen is er momenteel ook een BTW-vermindering op de plaatsing van de ramen. In plaats van 21% BTW te betalen betaal je nu maar 6%. Dat is wel alleen als je de ramen laat plaatsen door een geregistreerd vakman.