Thermopane glas

Thermopane glas klinkt misschien als de nieuwste uitvinding in glas, maar wist je dat het gewoon een mooiere naam is voor dubbel glas?
Thermopane was een Duits bedrijf uit de jaren ’50 die voor het eerst dubbel glas produceerde en zo geschiedde… De naam werd al gauw een synoniem voor dubbel glas.

We zijn ondertussen al vele tientallen jaren later en nu wordt thermopane glas stilaan een gegeven uit het verleden. Beter isolerende beglazing zoals HR++ glas neemt het immers over. Maar waarom zou je thermopane glas of dubbel glas vervangen door hoogrendementsglas? We doen het hier uit de doeken…

thermopane glas of hoogrendementsglas

Isolatie, warmtebesparing en koudewering

De functie van een raam is natuurlijk om het zicht naar buiten te behouden en daglicht binnen te laten komen.
Het nadeel bij enkel glas was dat dit erg slecht isoleerde. Daardoor was er geen warmtebesparing en kon de koude zomaar naar binnen komen.
Met gewoon, dubbel glas ging dat al een pak beter, maar met hr++ glas gaat dat nóg beter.

 

Als je thermopaan glas vergelijkt met het huidige hoogrendementsglas zie je al gauw hoeveel je op jaarbasis kan besparen.
Alles hangt eigenlijk af van de u-waarde. Hoe lager deze is, hoe beter het glas isoleert.

Thermopane glas of dubbel glas heeft een u-waarde van 2,7.
Het minst efficiënte HR glas heeft een u-waarde van 1,7 tot 2,0.
De meer gebruikte HR+ en HR++ varianten hebben zelfs een u-waarde van 1,2 tot 1,6!

In geld zou je het als volgt kunnen uitdrukken: met een u-waarde van 2,7 (thermopane) zou je jaarlijks gemiddeld €150 besparen.
Met gewoon HR glas (u-waarde 2,0) bespaar je €185 per jaar.

Met extra efficiënt hoogrendementsglas bespaar je tussen €230 en €270 per jaar.
Bijna het dubbele van dubbel glas…

Geen wonder dat hoogrendementsglas zich snel terugverdient!HR+ glas of thermopane glas

Thermopane of HR++ glas?

Als je het voorbeeld hierboven hebt doorgenomen, weet je natuurlijk dat HR glas op termijn veel goedkoper zal uitvallen. Maar… Initieel is er wel een stevige investering voor nodig!

Toch raden wij aan om meteen voor hoogrendementsglas te kiezen. Het is immers een investering die je altijd geld zal doen besparen. Ook als je de woning doorverkoopt!

Wil je graag een vergelijkende offerte tussen thermopane en HR glas toegestuurd krijgen? Vraag dan een offerte aan via deze pagina.